Anneeeeee çişşş
Eserpera Blog

Anneeeeee çişşş

Yaşasın bebeğim çişini söylüyor”

Ne güzel bir haber öyle değil mi? Bez serüveni bitiyor, miniğiniz artık büyüyor…

15 ay sonrasında çoğu bebek tuvaleti geldiğinde bezini göstermeye hatta  bir yerlere saklanarak tuvaletini yapmaya başlar. Ya da yaptıktan sonra rahatsız olup bezinin değişmesini ister. İşte bu bulgular başladıysa size güzel bir haberimiz var yakında beze veda edeceksiniz.

Peki tuvalet eğitimine ne zaman başlamalısınız?Öncelikle bu eğitime sizin hazır olmanız çok önemli. Tıpkı odayı ayırmak ve emzirmeyi bırakmak gibi. Siz hazır olmadığınız sürece eğitimin de tamamlanması çok zaman alacaktır.

18-24 aylar doktorların önerdiği, bebeklerin hazır olduğu aylar olarak gösteriliyor. Ancak bebekten bebeğe farklılık göstereceğini hatta

İki kardeşte bile farklılık olabileceğini unutmayın.

Peki tuvalet eğitimine ne zaman başlanmalı?

Bebeğinizin hazır olduğuna inandığınız her zaman başlayabilirsiniz. İlk bahar ve yaz aylarında altsız gezmesinde sorun olmayacaktır ancak eğitime kış mevsiminde başlıyorsanız  evin sıcaklığını yükseltebilirsiniz.

Eğitimin kısa sürmesi için ise gece ve gündüz eğitimini aynı anda tamamlamanızı öneririm. Yani bez bir kere “yok” denildiğinde gerçekten evde bez olmamalı.

Bu süreçte ilk 2-3 gün evde olsanız da asla sosyal hayatınızı kısıtlamayın. Dışarıda da eğitime devam edebilirsiniz. Hijyenik bir şekilde devam etmek için ise hem tuvalet adaptörü hem de portatif lazımlık olan pratik ürünleri seçebilirsiniz. ✅

Seçtiğiniz ürünün sıvı ve kokuyu hapseden pedli  poşetlere sahip olması süreci size de keyifli ve konforlu hale getirecektir.

Ayrıca bezini değiştirirken acaba çiş yapar mı, üzerime hatta yüzüme gelir mi diye  sık sık korku yaşadığınız erkek bebekler için lazımlığın ön kısmında yüksek koruyucu bir alanının olması da sizin için tercih sebebi olabilir.

Özellikle çantada taşırken hijyeni sağlayabilmek için özel taşıma çantası olması diğer eşyalarınızı koruma altına alır.

Ve sık sık çişi gelmiş gibi hissedip minik minik çişler yapacağı için bol bol yedek poşetlere ihtiyacınız olacaktır. Yedeklerini almayı ve yanınızda taşımayı, ıslak mendili de yanlarında tutmayı unutmayın🍀

Ayrıca seçtiğiniz portatif lazımlık uzun soluklu kullanılan bir ürün olduğunda dışarda hijyenle ilgili kaygınız olmadan 6 yaşa kadar tuvalet adaptörü olarak bile kullanabilirsiniz.

Bebek Ürünleri ve Marka Danışmanı

Gizem Kösoğlu

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.