Bavulumda Bebek var...
Belki de bebeğinizle geçireceğiniz ilk tatil. Çok heyecan ve kaygı yaşadığınızdan da eminim.
Seçeceğiniz yer, otel ya da kalacağınız konaklama merkezi, denizin sıcaklığı, güneşten koruma, yüzme yardımcıları, havlu, giyilecek kıyafetler ve daha bir çok detay.
Bu yazdımda bebeğinizle tatile giderken bavulunuza koymanız gerekenleri anlatacağım.
O halde hadi başlayalım…
Bebekle tatil bavulunun ilk olmazsa olmazı elbette güneş koruyucu. Bazı uzmanlar hiç güneşe çıkartmayın dese de yüzecek bir bebeğin güneşe çıkmaması imkansız. O nedenle de bir bebek güneş koruyucuya ihtiyacınız olacak. Ancak bebekle tatil için seçtiğiniz güneş koruyucunun doğal, bitkisel ve katlı maddesiz olduğundan emin olmalısınız. Bebeğinizin cildini güneşin zararlı ışınlarından korurken kurutmadan nemlendirerek bakım yapması da oldukça önemli. Ve güneş koruyucunun içerisindeki uyarılara uygun şekilde tazeleme yapmayı da ihmal etmeyin.
Bebeğinizle çıkacağınız tatilin bir diğer olmazsa olmazı da bana göre güneş gözlükleri. Çocuk tarafında uzmanlaşmış göz doktorlarının önerisi 2 ay itibari ile her çocuğun mutlaka güneş gözlüğü ile gözlerini korumaya alınması. Elbette her gözlük kullanılmamalı. Camlarının testlerden geçmiş olması, filtreli olması çok önemli bir detayken çerçevesinin yumuşak kırılmaz ve sağlam olmasına da mutlaka dikkat edilmeli.
Bebeğinizin cildini ve gözlerini korumaya aldıktan sonra gelelim rutinlerde kullanmanız gerekenlere.
Yüzdürdükten sonra üzerindeki suyu kolayca ve hızlıca almak için müslin xl örtü kullanmalısınız. Normal havlular daha serttir. Suyu çekmesi zaman alır ve kolay kurumaz. Müslin örtüler ise çok kısa sürede bebeğinizin vücudundaki suyu emer ve ardından güneş altında birkaç dakikada kurur. Diğer yandan bavulda da müslin havlular çok yer kaplamaz 😊
Bir diğer bebekli tatil önerisi ise yüzme yardımcısı. Elbette bebeğin kaç yalık olduğu bu noktada önemli. 3. Ay itibari ile kullanılabilen yüzme yardımcıları olduğu gibi 8 ay ve üzerinde kullanılan markalar da var. Seçim bebeğin ayına göre yapılabilir. Ancak x bir kolluk ya da simit seçmediğiniden, gerçek bir güvenlik sağladığından emin olun. Bir simit hem karın, hem omuzlar hem de belden koruma sağlamalı.
Diğer bir öneri de elbette yürümeye başlayan bebekler için yüzme patikleri. Ayağını sıkmayan, lastik izi yapmayacak bir patik tercih edin.
Kumda deniz ya da havuz kenarında gerektiğinde gölge sağlaması için uv korumalı çadırlar da yine hayat kurtarır. Hem oyun saatlerinde hem de uyku saatlerinde güneşten korunarak keyifle kullanılabilir.
Hatta eğer tuvalet eğitimi dönemi ise de çadırın içinde güvenli ve pratik bir şekilde tuvalet eğitimini devam ettirebilirsiniz.Sıvı ve kokuyu saniyeler içinde emen poşetlerle çok daha kolay olur bu süreç.
Islak mendillerinizi de yanınızdan ayırmayın elbette.Hem yemek öncesi sonrası hem deniz havuz sonrası hem de oyun sonrasında sık sık ihtiyacınız olacaktır. Islak mendilin de sadece saf su ve saf pamuktan oluştuğundan emin olun.
Oyuncaklar…. Bebekle tatilin olmazsa olmazı oyuncaklar. Hem yolculuk sırasında hem de tatil boyunca hem eğlenmesini sağlar hem de öğrenmesini tatil boyunca da desteklemiş olursunuz.
Mayo bez ya da bebek mayoları. Eğer tuvalet eğitimi için çok erkense mayo bezler hijyen açısından çok daha doğru olacaktır. Ancak çişi tutabilen mayolar da yine tercih edilebilir. Elbette bu noktada hemen çıkarılması ve düzgünce temizlenip yıkanması çok önemli.
Tüm vücut uv filtreli mayoları da yine tercih edebilirsiniz. Bu seçim tarzınıza ve bebeğin cilt yapısına bağlı olarak elbette değişecektir.
Seçilecek bebek kıyafetleri %100 pamuk ve seyrek dokumaya sahip olmalı. Yani yeteri kadar hava almalı. Açık renkli tekstil ürünleri de yine güneşin etkilerinden bebeğinizi koruyacaktır.
Güneş banyosu sonrası gölgede üşüme ihtimaline karşı mutlaka kapüşonlu ve uzun kollu hırkalar ile uzun eşofman ya da tayt seçebilirsiniz. Elbette bu konu tatil için seçtiğiniz lokasyona göre şekil alacaktır.
Islak ve kirli çantaları. Bebekle - çocukla tatilin olmazsa olmazı diyebilirim. Sık sık üst değiştireceğiniz için kirli ve ıslak çantalarından bol bol yanınıza alın. Diğer eşyalarınızın ıslanmasını ve kirlenmesini önlemiş olursunuz.
Atıştırmalık kapları da yine plaj saatleri için sık sık odaya ya da eve gitmemeniz için ideal bir çözüm.
Mama ya da anne sütü için ısıtıcı ihtiyacınızı da pratik bir ısıtıcı ile de termoslarla da karşılayabilirsiniz.
Süt sağımı devam eden anneler için ise vakumlu sessiz süt sağma yardımcıları en doğru seçim olacaktır.Priz derdi olmaması oturduğunuz yerden tek bir parça ile sağımınıza destek olur. Ama tabi yanınıza süt sağma poşeti de almayı unutmayın😇
Ben park yatakları özellikle sık seyahat eden sık tatile çıkan aileler için öneriyorum. Önermemin en büyük sebebi kolay katlanması ve katlandığında yer kaplamaması. Park yatağınızı yanınıza aldığınızda hem bebeğiniz alıştığı yatakta rutinine hiç sorun yaşamadan devam ediyor hem de başkasının kullandığı bir yatağı kullanmadığınız için daha hijyenik oluyor.
Eğer tatile araçla gidiyorsanız ya da araç kullanımınız olacak ise mutlaka oto güvenlik koltuğu ile seyahat etmelisiniz.
Oto güvenlik koltuğu bebeğinizin ayına ve elbette boyuna uygun olmalı. Bebeğinizin vücut yapısına tam olacak şekilde kemerlerini ayarlamalı ve güvenle takıldığından emin olmalısınız.
Seyahat sırasında emzirmek ya da alt değiştirmek için kesinlikle bebeği koltuktan çıkarmayın. Bu rutinler için aracı güvenli bir noktada durdurun ardından rutinleri gerçekleştirin.
İlk tatilinizde çok güzel anılar biriktirmeniz dileğimle…
Anne ve Marka Danışmanı
Gizem Kösoğlu